Archief

Save the Date(s)!

Meer informatie volgt nog, maar je wil vast en zeker minstens 1 van de volgende momenten in je agenda schrijven:

30 december 2023

Op zaterdag 30 december staat Coro Maín voor de eerste keer op de planken met Harmonie Baardegem! We brengen een warm winterconcert met zoals steeds een gevarieerd repertoire.

Voor deze speciale samenwerking wijken we uit naar de Sint-Margarethakerk in Baardegem. We spelen een concert om 15u30 en dan nog eens om 20u30.

Tickets kan je bij de harmonie van Baardegem online bestellen door de QR-code op de flyer hieronder te scannen, of op deze link te klikken. Je kan ook mailen naar harmoniebaardegem@gmail.com. Het is fijn voor ons om te weten hoeveel mensen van 'ons publiek' zijn komen luisteren, dus gelieve bij het bestellen te vermelden dat jullie via Coro Maín naar het concert komen. Bedankt!

We kijken er al naar uit om jullie in Baardegem te ontmoeten 🙂

Flyer Concert: Winterhappening

Meezingen?

Heb je zin om dit jaar mee te zingen? Dat kan! Neem een kijkje op https://coromain.be/meezingen

CONCERT - 25 mei 2022 - Een muzikaal proevertje

Lieve vrienden en koorliefhebbers,

Het is lang stil geweest. Ons laatste concert in 2020 hebben we twee weken voor datum moeten afgelasten. Sindsdien hebben we met ons koor een weg gezocht tussen repeteren en voorzichtig zijn. We hebben grotere repetitieruimtes gevonden, met mondmasker en op afstand gezongen, ... Wanneer zelfs dat niet ging, bleven we in contact via wekelijkse digitale afspraken. Tussendoor hebben we onszelf kunnen uitdagen met een ons tot noch toe onbekende vorm van muziek maken. Deze digitale projecten kunnen jullie nog steeds herbekijken op ons YouTube-kanaal.

Vandaag mogen we met heel veel goesting en vreugde ons volgende concert voorstellen.
Op zaterdag 21 mei 2022 presenteren we jullie graag een zowel muzikaal als smakelijk proevertje. En dat doen we deze keer niet alleen. Naast Coro Maín zal ook Ch@m, het tweede koor van onze dirigente Hanne Van Gastel, enkele liederen brengen.

Het concert zal doorgaan om 16u in de Theaterzaal in Ledeberg (Ledebergplein 30) en wordt gevolgd door een gezellig potje koffie en een stuk cake.

We beleven samen met jullie graag onze terugkeer naar het podium en hopen van harte jullie daar eindelijk terug te zien.

Vanaf vandaag zijn de tickets beschikbaar bij onze leden. Een ticket kost 8 EUR incl. drankje en een stuk cake. Kinderen t.e.m. 11 jaar mogen gratis meekomen maar moeten wel een ticket hebben.

Tickets zijn uiteraard ook te verkrijgen door een mailtje te sturen naar coromaingent@gmail.com. Na bevestiging zullen je tickets klaar liggen aan de kassa.

Tot dan!

Coro Maín

Flyer Concert: Een Muzikaal Proevertje

Viva La Musica!

Na het abrupte einde van onze wekelijkse repetities hebben we niet stil gezeten. Eén van de liederen uit ons repertoire brengen we nu toch, vanuit ons kot natuurlijk! Viva La Musica!

Update: Nieuwe Feiten op Radio 1 bracht een segment over de nood aan samen zingen in tijden van corona. Koorlid Anna werd geïnterviewd en er was ook een stukje van Viva La Musica te beluisteren! Als je't gemist hebt, kan je het hier herbeluisteren.

Update 2: We kregen van enkele mensen de vraag hoe we te werk zijn gegaan. Dat kan je hier lezen!

Keep Calm and Sing Sing Sing uitgesteld

Vanwege de maatregelen opgelegd door de stad Gent en de federale overheid om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken, kunnen we niet anders dan ons concert op 28 maart 2020 niet te laten doorgaan.

Indien jullie reeds tickets hebben gekocht via onze leden, zullen zij jullie die terugbetalen. We doen ons best om een nieuwe datum te voorzien zodat we ons repertoire waar we het hele jaar aan gewerkt hebben toch kunnen brengen. Van zodra we daarover nieuws hebben zullen we jullie op de hoogte brengen.

Bedankt voor jullie begrip.

Coro Maín

Keep Calm and Sing Sing Sing

Update: Vanwege de maatregelen opgelegd door de stad Gent en de federale overheid kunnen we niet anders dan ons concert op 28 maart niet te laten doorgaan.

Meer info

"En met het klare water zingt de zon haar eeuwig eender lied, en wij, wij zingen met hen mee maar hun lied verstaan wij niet." - Vic Nees

Deze editie van ons jaarlijks koorconcert heeft zich ontpopt tot een ode aan de zang: van "Viva La Musica" van David Brunner tot het tijdloze "Thank You For The Music" van ABBA.

Onder leiding van onze dirigente Hanne Van Gastel en met muzikale ondersteuning van pianiste Katelijne Burie staat Coro Maín voor u op de planken op 28 maart 2020 in de Sint-Machariuskerk in Gent.

Tickets en info via onze leden of coromaingent@gmail.com

VVK: €13 (studenten: €11)
ADK: €15 (studenten: €13)

Verder kunnen wij u slechts één goede raad meegeven: Keep Calm and Sing Sing Sing!

Tot dan!

Save The Date!

Markeer uw kalenders!

Op zaterdag 28 maart 2020 om 20u ontvangt Coro Maín u graag opnieuw op onze jaarlijkse afspraak.

Save The Date: 28 maart 2020

City of Ear

Op zondag 15 september zingen we samen met Ch@m en een hele hoop andere koren op de afsluiter van Ode Gand.

Gent Festival van Vlaanderen stelt samen met componist Joris Blanckaert het gloednieuwe project City of EAR voor.

Met een soundscape voor de stad vraagt City of EAR aandacht voor de menselijke stem in één van de meest lawaaierige tijdperken. In totaal staan 30 koren opgesteld binnen de driehoek gevormd door de Stadshal, het Bisdomplein en de Kalandeberg. Al wandelend tussen de koren krijg je een unieke beleving van de steeds veranderende muziek in interactie met de klanken van de stad. Kies een startpunt en de honderden stemmen zullen je uiteindelijk meevoeren naar het Sint-Baafsplein, waar ze samenvloeien in een wervelende stemmenzee. Kom genieten van De Stem die zegeviert in Gent!

Er zijn 2 uitvoeringen: om 14u en om 16u. Toegang is gratis.

Meer informatie: odegand.gent

Meezingen?

Heb je zin om dit jaar mee te zingen? Dat kan! Neem een kijkje op http://coromain.be/meezingen

Space Oddity

Op zaterdagavond 25 mei 2019 neemt Coro Maín onder leiding van Hanne Van Gastel je mee op een muzikale reis van de Aarde tot ver in het heelal.

We worden begeleid door Sophie Lerouge (piano), Lieve Morbée (viool) en Leendert Hemeryck (percussie).

Wil je meereizen? Boek dan snel je tickets!

Meezingen?

Yes! De piano is afgestoft, de stemmen zijn gesmeerd en de handen van onze dirigente losgeschud. De eerste repetitie is achter de rug. 🎶

Eén ding staat vast: het wordt een prachteditie dit jaar! 🤩

Zin om jouw eigen voeten hiertussen te zien staan? Dat kan! Neem een kijkje op http://coromain.be/meezingen

voetjes

Zing mee!

Nu de 2 uitvoeringen van ons Baobab concert voorbij zijn wordt het stilaan tijd om vooruit te blikken.

Jongvolwassen en een hart voor muziek? Laat van je horen!

We repeteren elke zondag buiten de schoolvakanties van 20u tot 22u in Gent.

BAOBAB

We nemen jullie mee van Rome tot Parijs, zingen zowel in de regen als op een zonnige zomerdag, brengen daarvoor een half oerwoud mee en laten een koe uitleggen hoe ze haar melk maakt. Interesse geprikkeld? Kom dan zeker luisteren naar ons nieuwste concert "BAOBAB" op 24 maart 2018 om 20u in het gloednieuwe OC Zwijnaarde (ook bekend als De Nieuwe Melac).

Wij beloven jullie alvast een frisse avond gevuld met kwinkslagen, satire en bekende popnummers. Onder leiding van onze dirigente Hanne Van Gastel bezorgen we jullie een heerlijk humoristisch concert. We worden daarin bijgestaan door muzikanten Gwendolyn Vankeirsbilck aan de piano, Leendert Hemeryck voor het slagwerk en Peter De Roeck als gitarist.

Save The Date!

Op zaterdagavond 24 maart 2018 is het weer zover: het jaarlijkse Coro Maín concert, deze keer in de Nieuwe Melac te Zwijnaarde. Meer informatie volgt nog, maar hou alvast de datum vrij in je agenda!

Word je graag op de hoogte gehouden? Schrijf je dan in op onze mailing list of op Facebook.

Concert 2018

Coro Maín trommelt je op!

Eind september gaan we weer van start met het nieuwe koorjaar!

We repeteren elke zondagavond van 20u tot 22u in de Sint-Pietersaalststraat in Gent.

Ben je tiener, twintiger of dertiger en muzikaal? Zin om mee te zingen? Aarzel niet en laat van je horen op coromaingent at gmail punt com!

BOER PAUKESLAG

Zaterdag 18 maart 2017, 20u is het weer zover: het jaarlijks Coro Maín concert!

BOER PAUKESLAG

onder leiding van dirigente Hanne Van Gastel
aan de piano Gwendolyn Vankeirsbilck
met deskundige ondersteuning van Frank Degruyter

Kom!

Kaarten in voorverkoop €12 en aan de kassa €14
(studenten betalen €10 (vvk) en €12 (adk))
kerk Christus Koning, Rerum Novarumplein, Gent

Kaarten bij de leden of via coromaingent@gmail.com

Doen!

Save the date!

Als je ons vorige concert bijwoonde en dacht "Dat smaakt naar meer!", of je kon er toen niet bij zijn en dacht "Had ik dat maar vroeger geweten!", schrijf dan alvast ons volgende concert in je agenda:

Zaterdag 18 maart 2017 om 20u in de Christus-Koningkerk, Rerum-Novarumplein, Gent. Meer informatie volgt uiteraard later nog.

Hopelijk tot dan?

Concert 2017